Farve til væggene

Vi er kommet langt med den gamle skole, så langt at vi skal til at vælge farver til væggene.

Helt fra starten, da vi købte den gamle skole, besluttede vi at beholde den gamle vægdekoration som er i skolestuen. Der er desværre en del puds på væggene som er faldet ned, eller som har sluppet murstenen, og som vi har været nødt til at banke af, for så at pudse det op igen. Det har resulteret i at der er kommet nogle områder på væggen som vi skal have malet op igen.

Så nu er jeg på jagt efter et firma der kan identificerer og genskabe ikke kun farven, men også den type maling som der er blevet malet med i tidernes morgen.

Hjælp!

Jeg er i øjeblikket i kontakt med Lars og Thor fra firmaet linolie.dk hvor jeg skal sende et stykke puds med farve afsted til dem, så de kan vurderer hvilken type maling der er blevet brugt, derefter genskabe farven udfra pigment. Før jeg kontaktede Thor fra linolie.dk, var jeg nede i vores lokale Flügger, da jeg ville finde ud af om de kunne hjælpe mig med hvilken malingstype og om de kunne blande farven som jeg skulle bruge.

Jeg fandt farven i deres farvekort, men de kunne ikke være behjælpelig med at finde ud af hvilken malingstype der var brugt. Derudover skulle jeg købe 10 liter maling da det var en specialfarve jeg skulle bruge, jeg skal slet ikke bruge så meget maling, og slet ikke hvis det ikke er linoliemaling der er blevet brugt oprindeligt.

Farveprøven fra Flüggers farvekort

Så nu har jeg skrevet en mail til Lars om jeg kan sende den farveprøve afsted til ham som er på billedet, og om de for det første kan identificere hvilken type maling der er brugt, og dernæst om de kan blande farvepigmenterne så de matcher det der er blevet brugt.

Farve til badeværelset

Udover maling til skolestuen, så skal vi også gøre badeværelset i stand. Det første jeg købte til Gammelgårdsvej var en toiletbørste, et tandkrus og en krukke til badeværelset, og det var enda før vi overhovedet havde skrevet under på købsaftalen…

Jeg faldt over Södahls serie der hedder vintage – teal. Jeg syntes serien passer godt til stemningen i huset, og det udtryk jeg vil prøve at få frem. Toiletbørster og tandkrus har ikke vægtet så højt i min bevidsthed før, men indretningen på Gammelgårdsvej fylder virkelig meget hos mig. Jeg elsker virkelig at sidde og fordybe mig i farver og farvesammensætninger.

Grunden til at jeg faldt over denne serie, er farven, kombinationen af messingen på sæbedispenceren, og på toiletbørsten som ikke er vist på billedet. Den blå farve er tidligere blevet brugt på badeværelset, og var den der oprindeligt inspirerede mig til at købe serien fra Södahl. Jeg syntes den giver mig en følelse af ro og renlighed.

Til badeværelset vil jeg helst have at malingen har en mat overflade, men da den skal bruges i et vådrum, så ved jeg ikke om det er bedst at overfladen er blank, og dermed mere fugtafvisende.

Farvevalg

Jeg har siddet med min Pantone farvevifte og fundet frem til en farve der er meget tæt på farven i  badeserien. Farven hedder “Forget-Me-Not” en dæmpet blå farve, som leder tankerne hen på farveskalaen som Vilhelm Hammershøi bruger. Hammershøi er også en stor inspiration for mig, i forhold til farveskalaen.

At vælge den rigtige farve

Det lille stykke pistaciegrønne puds der ligger i midten af billedet er fra køkkenet. Overfladen på malingen er meget blank, og egner sig sikkert godt til at blive tørret af. Køkkenet er langt fra klar til at blive malet, men jeg tænker at det er en meget interessant og våget farve at bruge i et køkken.

Jeg er generelt meget inspireret af de farver der før i tiden er blevet brugt i huset. Jeg vil gerne bringe noget mere liv og farve ind i indretningen på Gammelgårdsvej i forhold til hvad vi har der hjemme. I lejligheden er alle væggene hvide, med undtagelse af en væg hvor jeg har taget alt tapeten af, og som nu står med rå puds.

Tilbage til malingen og farvevalg, så glæder jeg mig til at hører fra linolie.dk og Lars og Thor, jeg håber de kan hjælpe mig med farver og malingstyper.

Jeg håber det lykkedes 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.