At strikke til andre end sig selv.

Jeg er igang med at strikke en Islandsk sweater til Christian som er en af Nikolajs venner. Jeg manglede et større strikkeprojekt at gå i gang med efter jeg har strikket 5 julesokker til de små og store børn i familien. Jeg har siddet og kigget på Pinterest efter strikkeopskrifter til mig selv og fundet en hel del jeg virkelig godt kan li’, der er så mange rigtig flotte striktrøjer med fantastiske mønstre og farver, men jeg har ikke kunne bestemme mig for en opskrift endnu.

Så det er blevet til en Islandsk sweater til Christian i stedet for, du kan se strikkeopskriften til sweateren her.

strikket sweater
Sådanne skulle den strikket sweateren gerne ende med at se ud

Som du kan se på billedet er strikkeopskriften fra DROPS, men jeg har valgt at bruge Islandsk strikkegarn fra Istex, den type der hedder letlopi, da jeg syntes det var mere passende at bruge Islandsk garn til en islandsk sweater. Derudover ville Christian gerne have at den strikkede trøje med tiden fik en filtet overflade, og denne kvalitet har dette islandske strikkegarn.

I skrivende stund er kl. 7 om morgenen, det er mandag, og i dag er den første dag af vores 14 dage lange ferie. Vi skal afsted til Sverige og besøge Hans og Ulla på deres ødegård sammen med Christian og Mia og deres 2 drenge og pige. Vi mødes på ødegården hvor vi alle sover til Tirsdag, hvorefter Nikolaj, Christian og alle 3 drenge skal på kanotur med 2 overnatninger i telt. Pigerne bliver på ødegården sammen med Hans og Ulla, og tager hjem torsdag når drengene er vendt tilbage fra kanotur.

Jeg er sikker på at jeg også kommer til at skrive et andet indlæg om den tur.

Men hvad har det med Christians Islandske sweater at gøre? Måske ikke så meget, men så alligevel lidt. Det er dejligt meditativt at strikke, og når jeg sidder og strikker så slapper jeg på en gang af, men har også tid til at sidde og tænke på mange andre ting, med mindre opskriften er besværlig, så bliver det fokuseret tænkning og der er ikke plads til at tænke på så meget andet end at følge med i opskriften, hvilket også kan være rart engang imellem.

Der bliver strikket mange tanker ind i en strikketrøje eller andre strikkeprojekter, og det er det der gør at hjemmestrik er mere personligt end at gå ud og købte en tilsvarende strikketrøje.

 

 

2 thoughts on “At strikke en Islandsk sweater”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.