Jeg har længe trængt til en ny efterårs-/vinter jakke. men har ikke helt kunne beslutte mig for hvad jeg gerne ville have.

Jeg har i et stykke tid været igang med en lang frakke i en flot mørkeblå uld, som jeg købte hos Ole Yde. Denne jakke har dog altid været lidt på tværs, og jeg er allerede blevet træt af stoffet som suger alt støv til sig, og det er der meget af her hjemme 😉

Jeg har besluttet mig for at lave en anden type jakke som nok i virkeligheden er mere mig.

Denne jakke er nok en type som man ville kalde en skaljakke. Den kan bruges med en god sweater under, og den vil jeg strikke til mig selv og skal være i stil med den sweater som jeg i øjeblikket strikker til Villiam, den kan du læse om her.

Indkøb af stof

Jeg har fundet et færdigt mønster som jeg vil tage udgangspunkt i. Mønsteret har jeg købt på nettet i en stofbutik i Århus der hedder MeterMeter. De har noget vildt lækkert stof i mange spændende kvaliteter

stof til ny jakke

Stoffet jeg har valgt at sy jakken i er en mørkegrøn oilskin, i en meget kraftig kvalitet. Stoffet kan også købes hos MeterMeter, men jeg har valgt at bestille det hjem fra Merchant & Mills, da prisen der var meget bedre.

Jeg kan godt li det rå look som oilskin stoffet har. Det er virkelig en metervare som kan tåle at blive brugt. Og hvis man er glad for designet, er det en jakke der kan følge en i mange år.

Udover oilskin stoffet har jeg også bestilt et foerstof i sort som er beregnet til oilskin. Foerstoffet er en barrier lining, som modvirker at olien fra yderstoffet bliver gnubbet af på det tøj du har under jakken.

Derudover bestilte jeg også nogle farve og kvalitetsprøver, på forskellige typer af oilskin. Jeg syntes der er mange flotte farver til yderstoffet, og det kunne være lige så fedt hvis barrier liningen også kunne fåes i flere farver.

ny jakke

Design af jakken

Jakken bliver en lidt tung sag, så jeg har besluttet mig for at forkorte mønsteret så jakken kommer over knæet, måske midt på låret, istedet for at slutte under knæet, som på det oprindelige mønster.

ny jakke mønster

Derudover så vil jeg have lynlås i jakken og ikke kun trykknapper som jakken oprindeligt er lavet med. Jeg skal også lave et foermønster da mønsteret jeg har købt ikke har dette med.

Så alt i alt skal jeg lave en del mønstertilretning og konstruktion før jeg kan sy jakken op i det stof jeg har købt.

Men jeg tror jakken bliver god, og jeg syntes det slidte look som oilskin har, er virkeligt fedt.

Jeg forestiller mig at jakken bliver en rigtig brugsjakke. En ny jakke der kan erstatte min gamle og slidt Didrikson jakke, som jeg har været meget glad for, og som har hold til lidt af hvert, men nu kan Didrikson snart ikke mere.

Den nye jakke skal kunne bruges til at cykle på arbejde i, en kold vintermorgen, og til at gå lange ture, i den smukke natur ved sommerhuset.

Jakken skal også kunne bruges til at arbejde i haven, og kunne modstå tronene på rosenbuske.

Jeg glæder mig til at blive færdig med min nye jakke.

2 thoughts on “At sy en ny jakke”

  1. Er du blevet færdig med jakken?
    Overvejer selv at sy netop den, men jo ret dyrt for mønster og stof, så nysgerrig på facon, mønster, instruktioner mm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.