I går eftermiddag startede jeg med at lave hjemmebagte croissanter, og vi fik dem til morgenmad her i morges. En meget hyggelig hverdagsmorgen, som der er alt for få af.

Jeg havde forinden set en Youtube film om en der stod og bagte dem, det så vildt besværligt ud, og og vildt lækkert. Det måtte prøves…

Jeg valgte dog at følge Meyers opskrift på hjemmebagte croissanter, og den kan du finde her.

Da jeg gerne ville lave croissanterne med det samme, har jeg ikke brugt koldt hvedemel, jeg valgte også kun at bruge 50 gram gær, i stedet for de 60 gram der er nævnt i opskriften. Jeg syntes det var lidt dumt at have en åben pakke gær liggende i køleskabet. Hvornår ville jeg støde på en opskrift hvor jeg skulle bruge 40 gram gær…

Arbejdsgangen til croissanter

Det er ikke besværligt at røre dejen til hjemmebagte croissanter sammen. Der skal få ingredienser i. Det er gør dem besværlige er når den kolde smør skal tilsættes. Der skal rulles og foldes en del gangen, og hver gang det er gjort, så skal dejen ind i køleskabet en halv time før du kan lave det næste lag af dej og smør.

Men det er denne process der gør en croissant til en croissant.

Jeg tror det tog mig ca. 4 timer at lave selve dejen færdig. Herefter skulle de rulles, og hæve til dobbelt størrelse, hvilke svarede til ca. to timer…

hjemmelavede croissanter
croissanterne har hævet og er klar til en tur i ovnen.

Croissanter til morgenmad

I går aftes besluttede vi os for at stå lidt tidligere op end vi plejer, så vi kunne nå at spise og nyde de fine croissanter jeg lavede aftenen før.

Jeg stod op og dækkede et fint lille morgenbord, og varmede croissanterne i ovnen. Det var hyggeligt at sidde og have tid til at spise morgenmad og snakke, inden der skulle findes sko, jakker og tasker og de 2 andre skulle ud af døren.

hjemmelavede croissanter

Der var bred enighed om at de var virkelig lækre, og at det med at starte morgenen med hjemmebag var en god idé. Der var også bred enighed om at man ikke kunne spise mere end 2 croissanter. De ligger lidt tungt i maven, men det er der heller ikke noget at sige til, da der er 500 gram smør i opskriften. Så det bliver hurtigt smør med smør på.

Efter festen

Da de 2 herrer var draget på arbejde og i skole skulle der ryddes op, og de resterende croissanter skule pakkes i fryseposer. Der blev i alt 20 croissanter ud af opskriften, og dem tror jeg ikke vi når at spise inden de bliver for gamle.

hjemmelavede croissanter
Efter morgenmaden var spist og de andre taget afsted.

Det mest festlige indslag ved morgenbordet var croissanterne, men servietterne hjalp godt på vej. God dag til jer der ude 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.