Ranunkler på altanen

Grundet mine mange timer på Instagram for at finde inspiration til hvilke blomster jeg skal have på altanen, fandt jeg efter lang tids søgen ud af at de blomster der dukker op igen og igen i buketter og dekorationer, hedder Ranunkler. Men jeg fandt også ud af at der findes to størrelser af Ranunkler, den almindelige, som jeg aldrig rigtig har fundet interessant, og så en Italiensk variant, som jeg syntes er utrolig smuk. Den Italienske variant er mindst dobbelt så høj som den almindelige, og blomsten er meget større, og så findes den i et utal af forskellige farver, men jeg er selv mest til de nedtonet farver, som blandt andet Hanoi variationen er.

Jeg besluttede mig for at det blandt andet var denne type Ranunkler jeg skulle have på min altan, og derfor gik jagten ind på at finde den specifikke Ranunkel- type og farve som jeg var blevet forelsket i. Google plejer at være min ven når jeg skal finde ting som jeg må eje, og det var Google også i dette tilfælde. Af omveje fandt jeg producenten af denne specifikke Ranunkeltype. Der var henvisninger til salgssteder i USA og Italien, men prisen for porto var i den dyre ende, og jeg var ikke helt sikker på at blomsterknoldene ville komme igennem tolden.

Jeg var på randen til at opgive at få smukke Italienske Ranunkler på altanen i år, men da det så sortest ud, og da jeg var lige ved at opgive, stødte jeg på den Danske hjemmeside www.fuglebaekgaard.com, og til min store overraskelse så sælger Charlotte, som er ejer af Fuglebækgaard Blomster, Italienske Ranunkler via sin hjemmeside. Min lykke var gjort, og jeg fik lavet en aftale med Charlotte om at komme forbi så jeg kunne købe nogle Ranunkelknolde med hjem.

Fuglebækgaard Blomster ligger ved Jægerspris på Sjælland, og for at gøre lidt mere ud af Ranunkelturen, googlede jeg igen, denne gang for at finde ud af om der måske var mulighed for at gå en tur i en skov, eller på anden måde få lidt frisk luft i Jægersprisområdet. Det var der rigtig mange muligheder for. Vi valgte at køre til Jægerspris Slot, da der er et skovstykke bagved det lille slot, hvor vi kunne gå vores lille tur. Jeg læste lidt op på Jægerspris Slot, og fandt ud af at Grevinde Danner har boet på slottet, og er begravet i den tilhørende park. Grevinde Danner er en af de historiske personligheder jeg har stor respekt for, og hun fortjener bestemt sit helt eget blogindlæg, men lige nu skal vi tilbage til Ranunklerne.

I skrivende stund er det 3 uger siden vi besøgte Fuglebækgaard Blomster, og jeg fik købt mine 10 ranunkelknolde. Gæt hvad jeg opdagede den anden dag, den første Ranunkel er kommet op ad jorden 🙂

Italienske Ranunkler
Italienske Ranunkler

I øjeblikket står potterne med Ranunklerne inde på mit arbejdsværelse, hvor jeg har slukket for radiatoren, men de skal snart ud på altanen og stå. Både fordi der er lidt for varmt der inde, og fordi potterne står i vejen, men det er også ude på altanen de hører til.

Jeg skrev en mail til Charlotte, for at spørger om hun måske havde et billed af de smukke Hanoi Ranunkler i fuld flor, for jeg kunne ikke vente med at skrive om dem til mine egne begyndte at blomstre, Charlotte sendte mig billedet jeg har brugt i toppen af indlægget, og jeg glæder mig til at mine små Ranunkelknolde bliver lige så store og fine som blomsterne på Charlottes billed.

Hvis du selv vil igang med at dyrke Italienske Ranunkler, eller almindelige Ranunkler, så har Charlotte lavet en rigtig fin dyrkningsguide som du kan finde på hjemmesiden her.

Og hvis du også gerne vil have smukke ranunkler i haven eller på altanen, så kan du se Fuglebækgaard Blomsters udvalg på denne side.

Jeg glæder mig meget til at kunne skrive om mine Hanoi Ranunkler når vi er kommet lidt længere hen på sæsonen, og ikke mindst til at kunne vise hvor flotte de er blevet.

Udover Italienske Ranunkler, har jeg sået valmuer fra frø. Jeg faldt over denne valmue blanding i vores lokale planteland, og syntes den ville passe godt sammen med mine Ranunkler. De bliver dog lidt høje og jeg er spændt på om de vil kunne tåle at stå på en lidt vindblæst altan. Men med lidt støtte så håber jeg det går.

Valmue, Papaver rhoeas
Valmue, Papaver rhoeas.

Jeg valgte denne valmueblanding fordi jeg syntes den er i samme farvetema som Ranunklerne. Valmuerne er også spiret og er klar til at blive rykket ud på altanen. Der står på pakken at de skal tyndes lidt ud, men jeg nænner ikke at gøre det, for jeg ved jo ikke hvilken af de smukke farver jeg får rykket op 🤔

Valmue
Valmueblanding Angel’s Choir fra Hornum. Papaver rhoeas.

Jeg har også købt nogle hvide anemoneknolde som har ligget i blød natten over, og skal lægges i jorden i dag. Jeg håber på et flot farvesammenspil mellem Ranunklerne, Valmuerne og de hvide anemoner.

Anemone knolde
Hvid anemoneknolde.

Det bliver en dejlige solskindssøndag, og den skal bruges på altanen, hvor der skal rykkes lidt rundt, så der er plads til alle blomsterne og potterne.

Jeg smutter på altanen og ud i det gode vejr nu, glæder mig til at kunne skrive en opfølgning på mit blomsterprojekt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.