Jeg har en lækker muffinopskrift som altid lykkedes og som er store og fluffy.

Basisopskrift på lækre muffins

Denne opskrift på muffins kalder jeg basisopskriften, da du kan variere fyldet efter egne præferencer.

Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Keyword Muffins
Bagetid 15 minutter
Antal 12 muffins

Ingredienser

  • 125 Gram Blødt smør skal være smør
  • 175 Gram Sukker
  • 2 stk. Æg Str. L
  • 275 Gram Hvedemel
  • 1 Tsk. Vaniljesukker Med top
  • 1,5 Tsk. Bagepulver
  • 1 Dl. Sødmælk
  • 200 Gram Bær Frosne eller Friske
  • 150 Gram Mørk Chokolade

Sådan gør du

  1. Hvis bærrene er frosne, kan du hælde dem op i en si og sæt dem til at tø lidt op. De behøver ikke at være helt optøet inden du bruger dem.

  2. Pisk det bløde smør med sukker. Det skal piskes helt hvidt og luftigt. Dette kan godt tage 5-7 minutter på fuld kraft på enten røremaskine eller håndpisker.

  3. Herefter tilsættes æggene et ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.

  4. Kom herefter mælken i skålen med æg, smør og sukker, og rør godt.

  5. I en anden skål blandes mel, bagepulver og vaniljesukker. Vær opmærksom på at bagepulveret ikke ligger og klumper i melblandingen. Kom melblandingen, lidt ad gangen i den anden skål, og rør godt inde imellem.

  6. Når melblandingen er rørt godt ind i dejen, kommer du alle bærene og alt chokoladen i dejen og rør forsigtigt rundt, så det bliver fordelt i dejen, men uden at bærene bliver slået for meget i stykker.

  7. Herefter fordeler du dejen i 12 muffinsforme. Det er nemmest at gøre med 2 spiseskeer.

  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluftsovn, og bag muffinsne midt i ovnen i 15-20 minutter. Men kig til dem efter 15 minutter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.