Sommerhusjagten er for alvor gået ind hjemme hos os. Vi har længe kigget efter et sommerhus, faktisk i flere år. Vi har talt længe om hvad vi ønsker at få ud af sommerhuset, hvilke kriterier det skal opfylde, og hvornår og hvor meget vi vil bruge det.

Vi har fundet ud af at vi ikke er interesseret i et helt almindeligt sommerhus der ligger i et sommerhusområde, tværtimod kigger vi efter et hus der er unikt med sin egen sjæl og historie.

Jeg vil have Morten Korck sommerhusbondegårdsidyl med bindingsværk og stråtag, men Nikolaj er mere til et solidt muret hus og en lidt mindre vedligeholdelseskrævende ejendom. Vi er dog begge enige om at vi skal have en relativ stor have med frugt- træer og buske, og med plads til en køkkenhave hvor vi kan plante kartofler og gulerødder. Derudover vil vi også gerne have mulighed for at kunne lave en bålplads så vi kan lave snobrød og grillede skumfiduser og pølser.

sommerhus sommerhusjagten

Det er mange ting at bede om, og det er heller ikke helt let for os at finde noget som vi begge er glade for, men vi er begyndt at snævre os ind på et sted i Nordvest Sjælland, som vi mener opfylder de kriterier som vi begge har, der er dog lige et lille benspænd, banken.

De banker vi har kontaktet indtil videre har ikke samme sommerhus- ønsker og drømme som os, de er mere til typehuse og nøglefærdigt nybyggeri, det er vi ikke… Det er egentligt tankevækkende at bankerne har så stor indflydelse på hvor og hvordan det enkelte menneske skal bo, om det så er i sommerhus eller helårsbolig. I vores tilfælde er det ikke vores økonomi der er et problem, men husets tilstand, bankerne tror nemlig ikke på at dette er andet end en ruin der er bedst tjent med at blive revet ned.

Fremtidens boligform

Der er ikke meget overskud til den store diversitet i det danske boligmarked, og da slet ikke i sommerhusmarkedet, der er heller ikke meget plads til at male bare lidt udenfor stregerne. Det hele skal være meget minimalistisk og farveløst, og i damebladene er alle køkkenerne hvide med sorte bordplader, og der skal helst ikke stå noget fremme på bordene der viser at der bor mennesker i huset.

Jeg tror dog dette vil ændre sig indenfor en overskuelig fremtid. Jeg fornemmer at der er ved at ske et skifte i måden vi ønsker at bo og leve på, og måden vi ønsker at bruge vores sparsomme fritid på.

Der er mere fokus på sammentid, og der er flere der tager på tur i naturen. Der dukker også flere og flere nye begreber op såsom glamping og staycation, der blandt andet dækker over det at være sammen om oplevelser og at holde ferie enten i naturen langt væk fra civilisationen, eller at holde ferie i dit eget land. Jeg fornemmer også at der er flere og flere der tager på bondegårdsferie med deres børn, for at opleve en anden ro.

Tilbage til sommerhusjagten

Det jeg håber at opnå med vores sommerhuskøb er muligheden for at komme ud og være lidt fysisk aktiv og for at få lidt mere frisk luft. Derudover så vil jeg rigtig gerne have en stor have med massere af blomster og frugttræer. Så jagten er gået ind på vores sommerhus, og vi har da også sporet os ind på en specifik ejendom, men jagten er stadig i gang og sommerhuset er i sigte og ikke helt ude for rækkevide.

sommerhusjagten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.